Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Φιλαρμονική Δήμου Κασσάνδρας και Batala Salonika στην Σίβηρη

Οι Batala Salonica είναι μέλος ενός διεθνούς γκρουπ κρουστών των Batala Mundo, που αριθμεί περισσότερους από 1500 κρουστούς σε πάνω από 20 χώρες.
Η μουσική τους έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από Βραζιλιάνικη samba.
Χαρακτηριστικά των Batala Salonica είναι ο έντονος ρυθμός που σε συνδυασμό με τις δυναμικές χορογραφίες και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια δημιουργούν μια οπτικοακουστική εμπειρία που λίγοι ξεχνούν»Η Φιλαρμονική του Δήμου Κασσάνδρας υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας. Σκοπός της είναι η κάλυψη θρησκευτικών (λιτανείες εικόνων, περιφορές επιτάφιων) και πολιτιστικών εκδηλώσεων (παρελάσεις, συναυλίες, μουσικά δρώμενα, υποδοχές επισήμων) που λαμβάνουν χώρα στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Αποτελείται από δύο τμήματα, αυτό της Κασσάνδρειας και αυτό του Πευκοχωρίου.
Στη Φιλαρμονική διδάσκονται ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα πνευστών οργάνων ( τρομπέτας, κλαρινέτου, σαξοφώνου, βαρυτόνου, τούμπας) και κρουστών. Στο τμήμα της Κασσάνδρειας λειτουργεί και σύνολο ορχήστρας ποικίλων ειδών μουσικής.
Υπεύθυνος του τμήματος Κασσάνδρειας είναι ο αρχιμουσικός Καϊάφας Χρήστος, τηλ. 6944 137943 / 23740 22374.
Υπεύθυνη του τμήματος Πευκοχωρίου είναι η αρχιμουσικός Θεμελή Ειρήνη, τηλ. 6973 575655

Δεν υπάρχουν σχόλια: