Το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» είναι ένα από τα πιο ενεργά τμήματα του συλλόγου. Αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς κάθε ηλικίας, που με πολύ κέφι και μεράκι δημιουργούν κάθε χρόνο παραστάσεις και συμμετέχουν σε διάφορα αφιερώματα που διοργανώνει ο Σύλλογος. Από το 2004 το θεατρικό τμήμα έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις: «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» (Τσιφόρου-Βασιλειάδη) σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαλούχου, «Οι Ηλίθιοι» (Νηλ Σάιμον) και «Φουσκοθαλασσιές» (Δημήτρη Μπόγρη) σε σκηνοθεσία Έβης Δημητροπούλου, «Η σιωπή» διασκευή από τον «Μουγγό» (Στρατής Καρράς) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αγραφιώτη, «Εξομολογήσεις γυναικών» (Νίκου Μανούδη) σε σκηνοθεσία Στέλλας Τσιάλα, «Μοιρολατρία» διασκευή από το «Παραμύθι χωρίς όνομα» (Πηνελόπη Δέλτα), «Οι καλόπιστοι θεατρίνοι» (Πιερ ντε Μαριβώ), το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ , "Ο καλός άνθρωπός του Σετσουάν" του Μπέρτολτ Μπρεχτ , "Το Σώσε" του Μάικλ Φρέιν σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου. Το 2017 "Κι εσείς για τον γιατρό" σε κείμενα του Θανάση Λιούνη και σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη. Το 2018 " Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε " του Λουίτζι Πιραντέλο και σκηνοθεσία: Γρηγόρη Παπαδόπουλου. Το 2019 "Μία στιγμή πριν" του Σέρτζι Μπελμπέλ σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Λιάρου. Το 2023 "Black Out" την αστυνομική κωμωδία του Jack Sharkey, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κρίκου.
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κασσάνδρα» έλαβε μέρος :
στην 1η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Ν. Χαλκιδικής (Πολύγυρος-2004) με την παράσταση "Οι γαμπροί της Ευτυχίας" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαλλούχου, όπου τιμήθηκε ιδιαίτερα ο σκηνοθέτης για την προσφορά του στην τέχνη του ηθοποιού.
στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας.(2006) με την παράσταση "Οι ηλίθιοι" του Νηλ Σάιμον και σκηνοθεσία Έβης Δημητροπούλου
3ο Βραβείο Κοινού και Βραβείο Φωτισμού
στην 3η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Ν. Χαλκιδικής (Πολύγυρος-2007) με την παράσταση "Φουσκοθαλασσιές" του Δ. Μπόγρη σε σκηνοθεσία Έβης Δημητροπούλου.
στο 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (2008)με το έργο «Η Σιωπή» βασισμένο στο έργο του Στρατή Καρρά «Ο μουγκός» και σκηνοθεσία Μιχάλη Αγραφιώτη , όπου απέσπασε
Έπαινο Συλλογικής δουλειάς και
Έπαινο μουσικής-τραγουδιού
στο 13ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας (2012) με την παράσταση “Μοιρολατρία”, διασκευή από το μυθιστόρημα της Π. Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα» και σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου.
Βραβεία Κριτικής Επιτροπής
3ο βραβείο καλύτερης παράστασης
βραβείο ενδυματολογίας στην Τριανταφυλλένια Οικονόμου, για τα κοστούμια του έργου “Μοιρολατρία”, από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κασσάνδρα»
βραβείο μουσικής επιμέλειας στον Γρηγόρη Παπαδόπουλο,
Βραβεία Επιτροπής Κοινού
2ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης.
Ισοψηφία δύο παραστάσεων, οι οποίες μοιράζονται εξ ημισείας το βραβείο
- Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κασσάνδρα», για την παράσταση του έργου “Μοιρολατρία”, διασκευή από το μυθιστόρημα της Π. Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα»
- Θεατρική Ομάδα «Έκφραση» Αλμωπίας, για την παράσταση του έργου “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” του Άκη Δήμου
Ένα καινούριο ταξίδι ξεκινά για την θεατρική μας ομάδα.
Κι είναι εκείνη η στιγμή που περιμένεις να βγεις στη σκηνή κι η καρδιά σου χτυπά δυνατά… Ναι έφτασες στον προορισμό του ταξιδιού που ξεκίνησες πριν λίγους μήνες, μαζί με όλη τη θεατρική ομάδα… τα χέρια σου ιδρώνουν από την αγωνία, τα αυτιά σου ακούν και την παραμικρή ανάσα του ερασιτέχνη ηθοποιού που είναι δίπλα σου…. και βγαίνεις βλέποντας τους υπόλοιπους στη σκηνή να σε υποδέχονται… και μαγικά έρχονται τα λόγια του ρόλου στο στόμα σου… επικοινωνείς, συμπάσχεις, συμμετέχεις, ζεις κι ανασαίνεις το έργο! Κι ο χρόνος δεν έχει πια την έννοια την καθημερινή, είναι αλλιώτικος. Η αγωνία χάνεται και γίνεται πάθος, ένταση, συγκίνηση! Και το χειροκρότημα στο τέλος σε κάνει να νιώθεις ευγνώμων για όλα όσα έζησες και για όλους όσους είχες συνταξιδιώτες σ’ ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι της θεατρικής ομάδας!!! Μια ομάδα που αγκαλιάζει με χαρά κάθε μέλος, κάθε ηλικίας!
Αν θέλεις να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους, αν θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα κάποιους που ήδη γνωρίζεις, αν θες να γίνεις μέλος της θεατρικής μας ομάδας δεν έχεις παρά να εκδηλώσεις ενδιαφέρον ή να πάρεις πληροφορίες στο τηλέφωνο 6948292336.
Γίνε κι εσύ συνταξιδιώτης μας στο μαγικό κόσμο του θεάτρου. Εγγραφές νέων μελών μέχρι Τρίτη 31 Οκτωβρίου.
Έλα στην 1η μας συνάντηση για την περίοδο 2023-24.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ
την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ώρα 9.00 μ.μ. στο κτήριο του Συλλόγου
πληροφορίες: 6948292336
Θεατρική περίοδος 2022-2023
Ένας πίνακας του Γκωγκέν… ένα τσάι… μια καταιγίδα…. το Μπλάκ άουτ… μια κραυγή… ένας πυροβολισμός…. ένα ματωμένο στιλέτο…. ένας φόνος???? δύο φόνοι????
Ποιος θα λύσει το μυστήριο????
Η συνέχεια επί σκηνής….
Ημερομηνίες παραστάσεων: 28, 29, 30 Απριλίου & 6, 7, 8 Μαϊου 2023
Ώρα 8:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Κασσάνδρειας
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Τηλ. κρατήσεων: 6972327606 & 6973657942
Παράσταση στο αμφιθέατρο Σίβηρης 2/8/2023
Φεστιβάλ Κασσάνδρας
Θεατρική περίοδος 2018-19
«Μια στιγμή πριν» του Σέρτζι Μπελμπέλ
Ελένης Τριανταφύλλου
Η Θεατρική Ομάδα επέλεξε να παρουσιάσει φέτος το βραβευμένο θεατρικό έργο του Σέρτζι Μπελμπέλ «Μια στιγμή πριν» ένα έργο που υμνεί τις κωμικές παραδοξότητες, που φωτίζουν τη ζωή μας. Δύο πράξεις, εφτά ιστορίες. Και μια στιγμή, που παίρνει κάποιος µια απόφαση. Εφτά μικρές ιστορίες ανθρώπων, ανθρώπων καθημερινών, φαινομενικά ασύνδετες, όπως πολλές ιστορίες δείχνουν να είναι. Μέχρι τη στιγμή που παγώνει ο χρόνος, οι επιλογές αλλάζουν και μαρτυρούν πως τελικά, οι ζωές των ανθρώπων σχοινοβατούν παράλληλα, ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, το σοβαρό και το αστείο, τον θάνατο και τη ζωή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γρηγόρης Παπαδόπουλος - Κωνσταντίνος Λιάρος,
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Λυδία Ανεστοπούλου
ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΑΦΙΣΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Μαίρη Παπαδοπούλου.
ΣΚΗΝΙΚΑ: Χρήστος Ανεστόπουλος
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ
ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χρήστος Ανεστόπουλος
ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥ: Στέλλα Τσιάλα
ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ: Ευμορφία Καταπόδη
ΑΔΕΛΦΗ: Αναστασία Βαμβακίδου
ΓΙΟΣ: Βασίλης Γιαγούρης
ΜΑΝΑ: Μαρία Βασιλικού
ΝΟΣΟΚΟΜΑ: Μαρία Γιαγούρη
ΑΡΡΩΣΤΗ: Βάσω Σχοινά
ΚΥΡΙΑ: Κατερίνα Σταμπουλή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Α΄: Χριστίνα Πόππη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Β΄: Βασιλική Μαστροδήμου
ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ: Λυδία Καλούση
ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗΣ: Γιάννης Σερέτης
ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ: Γιώργος Κουντουργιάννης
ΘΥΜΑ: Τάσος Τσιμικλής
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Sergi Belbel γεννήθηκε το 1963 στην Terrassa της Καταλονίας. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, όπου συμμετείχε και στην ίδρυση της θεατρικής ομάδας του. Εξέδωσε το πρώτο θεατρικό έργο του, με τίτλο Calidoscopios y faros de hoy, το 1986. Από το 1988 διδάσκει δραματουργία στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Καταλονίας. Ασχολείται παράλληλα με τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση ξένων θεατρικών συγγραφέων στα ισπανικά και στα καταλανικά. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Βραβείο Ignasi Iglesias και το Εθνικό Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας.
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας αποτελείται από ερασιτέχνες που
αγαπούν το θέατρο και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους με πολύ αγάπη και μεράκι, ανεβάζοντας εδώ και 15 χρόνια αξιόλογες παραστάσεις, τις οποίες έχει αγαπήσει το κοινό της Κασσάνδρας και όχι μόνο.
Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει την τιμή να παρουσιάζει τις παραγωγές της στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας!!
Κ.Ε.ΔΗ.Κ.
ΔΗΜΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
και τη διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας για την παραχώρηση χώρου
για τις πρόβες του θεατρικού εργαστηρίου και τις παραστάσεις!!
" Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε " του Λουίτζι Πιραντέλο
Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Ιουνίου ΕΠΑΛ 9:30
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ»
παρουσιάζει την θεατρική παράσταση " Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε " του Λουίτζι Πιραντέλο
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Λυδία Ανεστοπούλου
Μουσική επένδυση: Λυδία Ανεστοπούλου - Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Ανεστόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Βαμβακίδου
Βίντεο: Μαίρη Παπαδοπούλου
Αφίσα- πρόγραμμα: Βαγγέλης Κατσαρίνης & Μαίρη Παπαδοπούλου
Μακιγιάζ-χτένισμα : Αναστασία Σαμαρά
Βιντεοσκόπηση παράστασης: Τάσος Τσιμικλής
Φωτογράφιση παράστασης:Βαγγέλης Κατσαρίνης
Παίζουν οι: (με σειρά εμφάνισης)
Αλμπέρτα Λαουντίζι Δήμητρα Πετκοπούλου
Αμαλία Αγκάτσι Αλεξάνδρα Πετκοπούλου
Ντίνα Αγκάτσι Μαρία Γιαγούρη
Υπηρέτης Βασίλης Γιαγούρης
κος Σιρέλλι Μάκης Ποτίογλου
κα Σιρέλλι Μαρία Βασιλικού
κα Τσίνι Λεμονιά Σπανού
κος Αγκάτσι Γιάννης Σερέτης
κα Φρόλα Στέλλα Τσιάλα
κος Πόνζα Δημήτρης Γαλάνης
Αστυνόμος Τσεντούρι Δημήτρης Κώνστας
κα Νέννι Έρη Ασσέρ
Νομάρχης Αναστασία Βαμβακίδου
κα Πόνζα Κατερίνα Σταμπουλή
Λίγα λόγια για το έργο
Ο καινούριος γραμματέας της νομαρχίας έχει μετακομίσει με τη γυναίκα του και την πεθερά του στην πόλη μας. Ο τρόπος ζωής του με τις δύο γυναίκες προκαλεί υποψίες και εξάπτει τη φαντασία της αργόσχολης αστικής κοινωνίας. Στην αναζήτηση της αλήθειας για τη σχέση των τριών ξένων επιστρατεύονται οι αρχές της πόλης. Όταν ο ίδιος και η πεθερά του καλούνται για εξηγήσεις, οι απαντήσεις περιπλέκουν το μυστήριο, αφού ο καθένας έχει τη δική του εκδοχή για την πραγματικότητα. Ποιος θα δώσει τη λύση στο μυστήριο? Ποια είναι η αλήθεια?
Λουίτζι Πιραντέλο
Βιογραφία
Ο Λουίτζι Πιραντέλλο (1867-1936), πεζογράφος και ίσως ο σημαντικότερος σύγχρονος ιταλός θεατρικός συγγραφέας, γεννήθηκε στο Αγκριτζέντο της Σικελίας, τον αρχαίο Ακράγαντα. Ο ίδιος, μάλιστα, ισχυριζόταν ότι είναι ελληνικής καταγωγής και ότι το επίθετό του είναι παραφθορά του ελληνικού Πυράγγελος. Σπούδασε νομικά, φιλολογία και γλωσσολογία στα πανεπιστήμια του Παλέρμο, της Ρώμης και της Βόννης και δίδαξε ως καθηγητής ιταλικής φιλολογίας στο ανώτατο ινστιτούτο της ιταλικής πρωτεύουσας. Στη Ρώμη ο Πιραντέλο συνεργάστηκε με λογοτεχνικά περιοδικά. δημοσιεύοντας ποιήματα και πεζογραφήματά του. Η πρώτη του ποιητική συλλογή εκδόθηκε το 1899. Η οικονομική καταστροφή του πατέρα του όμως, το 1903, τον ανάγκασε να αποδυθεί σε σκληρό αγώνα επιβίωσης ο οποίος τον έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Μέσα σ' αυτή την ατμόσφαιρα έγραψε το κυριότερο μυθιστόρημά του, "Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ" (1904), που η απήχησή του τον επέβαλε σαν πεζογράφο. Ακολούθησαν τα έργα "Οι γέροι και οι νέοι" (1909), "Τερτσέτι" (1912), "Η τράπουλα" (1915), κ.ά. Εκείνο όμως που έμελλε να τον κάνει διάσημο σε όλο τον κόσμο ήταν το θεατρικό του έργο, το πρώτο μέρος του οποίου συνέθεσε και πάλι σε μια οδυνηρή εποχή γι' αυτόν, εξαιτίας του θανάτου της μητέρας του και της διανοητικής αρρώστιας της γυναίκας του. Τα κυριότερα θεατρικά έργα του, με τα οποία αποκρυσταλλώθηκε το ύφος γνωστό ως "πιραντελλισμός", είναι: "Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)", 1917, "Η ηδονή της τιμιότητας", 1917, "Όλα σε καλό", 1920, "Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα", 1921, "Να ντύσουμε τους γυμνούς", 1922, "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε", 1930, κ.ά. Το 1934 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στη Ρώμη, το 1936.
Αντί σκηνοθετικού σημειώματος:
“Εγώ δεν είμαι μόνο αυτός που βλέπεις, αυτός που ξέρεις
δεν είμαι μόνο αυτός που θα’ πρεπε να μάθεις.
Κάθε επιφάνεια της σάρκας μου κάπου τη χρωστάω
αν σ’ αγγίξω με την άκρη του δαχτύλου μου
σ’ αγγίζουν εκατομμύρια άνθρωποι,
αν σου μιλήσει μια λέξη μου
σου μιλάνε εκατομμύρια άνθρωποι -
Θ’ αναγνωρίσεις τ’ άλλα κορμιά που πλάθουν το δικό μου;
Θα βρεις τις πατημασιές μου μες σε μυριάδες χνάρια;
Θα ξεχωρίσεις την κίνησή μου μες τη ροή του πλήθους;
Είμαι κι ό,τι έχω υπάρξει και πια δεν είμαι -
τα πεθαμένα μου κύτταρα, οι πεθαμένες
πράξεις, οι πεθαμένες σκέψεις
γυρνάν τα βράδια να ξεδιψάσουν στο αίμα μου.
Είμαι ό,τι δεν έχω γίνει ακόμα -
μέσα μου σφυροκοπάει η σκαλωσιά του μέλλοντος.
Είμαι ό,τι πρέπει να γίνω-
γύρω μου οι φίλοι απαιτούν οι εχθροί απαγορεύουν.
Μη με γυρέψεις αλλού
μονάχα εδώ να με γυρέψεις
μόνο σε μένα.”
Τίτος Πατρίκιος
Η Θεατρική Ομάδα του ΠΣ «Η ΚΑΣΑΝΔΡΑ» αποτελείται από ερασιτέχνες που αγαπούν το Θέατρο και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους με πολύ αγάπη και μεράκι, ανεβάζοντας εδώ και 14 χρόνια αξιόλογες παραστάσεις, τις οποίες έχει αγαπήσει το κοινό της Κασσάνδρας και όχι μόνο. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει την τιμή να παρουσιάζει τις παραγωγές της στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας.
Ευχαριστούμε τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ Κασσάνδρειας για την παραχώρηση του χώρου για τις πρόβες και τις παραστάσεις. Ευχαριστούμε τη διεύθυνση του 1ου Δημ. Σχολείου Κασσάνδρειας για την παραχώρηση χώρου για τις πρόβες του θεατρικού εργαστηρίου
--------------------------------------
''ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ?'' σε κείμενα του Θανάση Λιούνη και σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη.
Λίγα λόγια απ’τον σκηνοθέτη...
Τρέλα...Η αφορμή, το γενεσιουργό αίτιο της τρέλας, αυτό που φέρνει τα πάντα στο προσκήνιο, την επιφάνεια, είναι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, η μοναξιά, η απώλεια αγαπημένων προσώπων με την όποια έννοια, η ματαίωση των προσδοκιών, η κακή προσωπική και οικογενειακή κατάσταση, η βία σε όλες τις μορφές, και τόσα άλλα γνωστά ερεθίσματα-αφορμές που εκπυρσοκροτούν την τρέλα.
Το ''Κι εσείς για τον γιατρό;'' με σύγχρονη ματιά, μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ανατρεπτικές παρεξηγήσεις, ρίχνει φως στο σήμερα, στη κοινωνία μας, στη πτώση και αλλοίωση του ανθρώπινου προσώπου. Φωνάζει, την ανάγκη για επαφή και προσοχή.
«Δεν τον φοβάμαι το Θεό, αυτός καταλαβαίνει και συχωρνάει. Τους ανθρώπους φοβάμαι. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν και δε συχωρνούν.»
Νίκος Καζαντζάκης
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συγγραφέας: Θανάσης Λιούνης
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Ορέστης Τεάζης
Σκηνογραφία-βοηθός σκηνοθέτη : Στέλλα Τσιάλα
Κατασκευή σκηνικών : Ξενοφών Βαλαρούτσος
Αφίσα-πρόγραμμα: Βαγγέλης Κατσαρίνης
Χειρισμός κονσόλας: Μαίρη Παπαδοπούλου
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ
Μαρία Βασιλικού Μερόπη
Μαργαρίτα Δαρούσου Ελισσάβετ
Πρόδρομος [Μάκης] Ποτίογλου Βασίλης
Στέλλα Τσιάλα Θεώνη
Ξενοφών Βαλαρούτσος Μιχάλης
Ορέστης Τεάζης
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1976. Σπούδασε θεωρητικές σπουδές κινηματογράφου στο Southampton Solent University και σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο University for the Creative Arts της Βρετανίας, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2002. Κατά την περίοδο των σπουδών του έως και σήμερα έχει εργαστεί ως κινηματογραφιστής, διευθυντής φωτογραφίας, μοντέρ, οργάνωση παραγωγής, σεναριογράφος, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνοθέτης, σε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκυμαντέρ γνωστών σκηνοθετών, καθώς επίσης και στο θέατρο (ΚΘΒΕ). Το 2014, γύρισε το video dance ντοκυμαντέρ μηκρού μήκους με τίτλο «SkOurieS» του οποίου υπογράφει την σκηνοθεσία. Το 2015, ξεκίνησε τα γυρίσματα (σε Ελλάδα και Αμερική) της νέας του έρευνας για το πρόβλημα του υποσιτισμού στα Ελληνικά σχολεία. Ένα ντοκυμαντέρ σε εξέλιξη.
Ο Θανάσης Λιούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος της ανωτέρας σχολής δραματικής τέχνης
΄΄Διομήδης Φωτιάδης΄΄, όπου διδάχθηκε από σημαντικούς δασκάλους
στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Ασχολείται με την ηθοποιία, την σκηνοθεσία θεάτρου, τη συγγραφή θεατρικών έργων, τη μουσική, το τραγούδι καθώς και με το θέατρο σκιών, ως ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους Καραγκιοζοπαίχτες της γενιάς του.
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις όπως:
΄΄Υπηρέτης δύο αφεντάδων΄΄ - ΄΄Λοκαντιέρα ΄΄ (Σκην.: Έλενα Μιχαήλ), ΄΄Ο Καραγκιόζης προφήτης΄΄ (Του Ευγένιου Σπαθάρη), ΄΄Μαρίνος Κοντάρας΄΄ (Του Νίκου Αθερινού), ΄΄Ο χορός του έρωτα΄΄ (Του Κώστα Πρέκα), ΄΄Κι εσείς για τον γιατρό΄΄ - ΄΄Έχω απόψε ραντεβού΄΄ - ΄΄Money εξ ουρανού΄΄ ΄΄Πρόβα τζενεράλε΄΄ (Σε κείμενα & σκηνοθεσία δικά του) κ.α.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1976. Σπούδασε θεωρητικές σπουδές κινηματογράφου στο Southampton Solent University και σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο University for the Creative Arts της Βρετανίας, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2002. Κατά την περίοδο των σπουδών του έως και σήμερα έχει εργαστεί ως κινηματογραφιστής, διευθυντής φωτογραφίας, μοντέρ, οργάνωση παραγωγής, σεναριογράφος, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνοθέτης, σε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκυμαντέρ γνωστών σκηνοθετών, καθώς επίσης και στο θέατρο (ΚΘΒΕ). Το 2014, γύρισε το video dance ντοκυμαντέρ μηκρού μήκους με τίτλο «SkOurieS» του οποίου υπογράφει την σκηνοθεσία. Το 2015, ξεκίνησε τα γυρίσματα (σε Ελλάδα και Αμερική) της νέας του έρευνας για το πρόβλημα του υποσιτισμού στα Ελληνικά σχολεία. Ένα ντοκυμαντέρ σε εξέλιξη.
Ο Θανάσης Λιούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος της ανωτέρας σχολής δραματικής τέχνης
΄΄Διομήδης Φωτιάδης΄΄, όπου διδάχθηκε από σημαντικούς δασκάλους
στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Ασχολείται με την ηθοποιία, την σκηνοθεσία θεάτρου, τη συγγραφή θεατρικών έργων, τη μουσική, το τραγούδι καθώς και με το θέατρο σκιών, ως ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους Καραγκιοζοπαίχτες της γενιάς του.
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις όπως:
΄΄Υπηρέτης δύο αφεντάδων΄΄ - ΄΄Λοκαντιέρα ΄΄ (Σκην.: Έλενα Μιχαήλ), ΄΄Ο Καραγκιόζης προφήτης΄΄ (Του Ευγένιου Σπαθάρη), ΄΄Μαρίνος Κοντάρας΄΄ (Του Νίκου Αθερινού), ΄΄Ο χορός του έρωτα΄΄ (Του Κώστα Πρέκα), ΄΄Κι εσείς για τον γιατρό΄΄ - ΄΄Έχω απόψε ραντεβού΄΄ - ΄΄Money εξ ουρανού΄΄ ΄΄Πρόβα τζενεράλε΄΄ (Σε κείμενα & σκηνοθεσία δικά του) κ.α.
Θεατρική περίοδος 2015-16
"Το Σώσε" του Μάικλ Φρέιν
«Από λόγια πως πάω; Λέω και κανένα σωστό»;
«Καμιά ατάκα μπορεί να ‘ναι κι απ’ το έργο..»
Και κάπως έτσι οι ηθοποιοί της παράστασης προσπαθούν να κάνουν πρόβα για την πρεμιέρα του έργου, να θυμηθούν τα λόγια τους, να συντονίσουν τις κινήσεις τους, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους… να δουν τη βασιλική παρέλαση, να πουλήσουν το σπίτι στο Σεΐχη, να στεγάσουν έναν παράνομο έρωτα, να κρύψουν τους φακέλους από την εφορία, να κάνουν διάρρηξη, να απολαύσουν –επιτέλους- ένα νόστιμο πιάτο με πικάντικες σαρδέλες. Τι γίνεται όμως όταν «βγαίνουν στη φόρα» τα προσωπικά τους;; τι γίνεται εντός και εκτός σκηνής;; ποιος θυμώνει με ποιόν, ποιος κυνηγάει ποιον; Ποιος είναι ερωτευμένος με ποιόν; Ποιος μπορεί να βάλει τέλος σ’ αυτό το χάος;
«Μύλος γίνεται.. Το Σώσε !!!!!!»
Συντελεστές:
Συγγραφέας: Μάικλ Φρέιν
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου-Άννα Παναγιωτοπούλου-Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Στέλλα Τσιάλα
Κατασκευή σκηνικών: Ξενοφών Βαλαρούτσος
Μουσική επιμέλεια: Λυδία Ανεστοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Πετκοπούλου
Αφίσα: Στέφανος Διαμαντής
Πρόγραμμα-κονσόλα: Μαίρη Παπαδοπούλου
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)
Δήμητρα Σαμαρά: Ντόλλυ-Κα Κλάκετ
Στέφανος Διαμαντής: Τέρρυ Άλλεν
Δημήτρης Θεοδοσιάδης: Γκάρυ-Ρόμπερτ
Όλγα Κουρέντα: Λούσυ-Βίκυ
Δήμητρα Πετκοπούλου: Μπέττυ
Δημήτρης Γαλάνης: Φίλιπ-Φρέντυ
Αλεξάνδρα Πετκοπούλου: Μπελίντα-Φλάβια
Στέλλα Τσιάλα: Μπόμπυ
Γιώργος Ζτούπας: Γκόρντον
Η Θεατρική Ομάδα του ΠΣ «Η ΚΑΣΑΝΔΡΑ» αποτελείται από ερασιτέχνες που αγαπούν το Θέατρο και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους με πολύ αγάπη και μεράκι, ανεβάζοντας εδώ και 12 χρόνια αξιόλογες παραστάσεις, τις οποίες έχει αγαπήσει το κοινό της Κασσάνδρας και όχι μόνο. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει την τιμή να παρουσιάζει τις παραγωγές της στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πρεμιέρα
Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Ιουλίου 2016
Ώρα: 9:30 μ.μ. Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ Κασσάνδρειας
Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2016
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016
Ώρα: 21:00μ.μ. Αμφιθέατρο της Σίβηρης
8ο Φεστιβάλ Πολυγύρου - Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2016
Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
Ώρα: 21:00μ.μ. Ανοιχτό θέατρο Πολυγύρου
Πληροφορίες: 2374020644
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Ιουλίου 2016
Ώρα: 9:30 μ.μ. Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ Κασσάνδρειας
Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2016
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016
Ώρα: 21:00μ.μ. Αμφιθέατρο της Σίβηρης
8ο Φεστιβάλ Πολυγύρου - Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2016
Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
Ώρα: 21:00μ.μ. Ανοιχτό θέατρο Πολυγύρου
Πληροφορίες: 2374020644
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΠΡΟΒΑ
Θεατρική περίοδος 2014-15
Μπέρτολτ Μπρεχτ
«Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν»
...............
Μια αγαθή πόρνη, η Σεν Τε, φιλοξενεί τρεις θεούς που βρίσκονται σε αποστολή να βρουν έναν καλό άνθρωπο πάνω στη γη. Κατά πώς φαίνεται, τον βρίσκουν και τον ανταμείβουν.
Η Σεν Τε ανοίγει ένα καπνοπωλείο που σύντομα γίνεται «άσυλο» εξαθλιωμένων «αρπακτικών». Έρχεται κι ο έρωτας….. και αρχίζουν τα δύσκολα. Τότε «αναγκαστικά» φωνάζει τον Ξάδερφο …..
Ένα ποιητικό έργο με κέντρο την δυσκολία της ανθρώπινης καρδιάς να επιβιώσει σ’ αυτό το κοινωνικό σύστημα. Ή τη δυσκολία του συστήματος να κρατήσει ζωντανή μια καρδιά …
Πολύ χιούμορ, βίαιη δύναμη, σασπένς, ακόμα και στοιχεία αστυνομικής ιστορίας, που τόσο λάτρευε ο Μπρεχτ, συνθέτουν ένα έργο τόσο ακαταμάχητο και τόσο υπερβολικό όσο και η ζωή μας….
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)
Βανγκ: Στέφανος Διαμαντής
Α΄ Θεός: Βασίλης Ιορδανίδης
Β΄ Θεός: Δήμητρα Σαμαρά
Γ΄ Θεός: Ναταλία Γιώβου
Σεν Τε – Σουι Τα: Δήμητρα Πετκοπούλου
Περαστικός- Βουνγκ: Τάσος Τσιμικλής
Σιν: Στέλλα Τσιάλα
Γυναίκα: Στέλλα Παπαγιάννη
Μα Φου: Χρήστος Καραβασίλης
Άνεργος: Δημήτρης Γαλάνης
Λιν Το: Μάκης Ποτίογλου
Αγόρι- Γκαρσόν: Μυρτώ Λιτζερίνου
Παππούς: Ξενοφών Βαλαρούτσος
Ανιψιά: Βασιλική Βενιανάκη
Νύφη: Στέλλα Δρέπα
Μι Τσου: Αλεξάνδρα Πετκοπούλου
Αστυφύλακας: Αλέξανδρος Αλεξός
Γριά: Μαρία Βασιλικού
Γιανγκ Σουν: Δημήτρης Θεοδοσιάδης
Γριά πόρνη: Μαργαρίτα Δαρούσου
Σου Φου: Λάμπρος Σκουτίδας
Χαλάς: Γιώργος Ζτούπας
κα Γιανγκ: Τίτα Παπανδρέου
Μπόνζο: Στέλλα Αγγελακέρη
Μουσικός επί σκηνής: Λυδία Ανεστοπούλου
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Τριανταφυλλένια Οικονόμου
Κατασκευή σκηνικών: Ξενοφών Βαλαρούτσος
Πρόγραμμα-αφίσα: Μαίρη Παπαδοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μπαρού
--------------------------------------------------------------------------
"Ονειρο Θερινής Νυκτός"
του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
. Σημείωμα του σκηνοθέτη Πιστεύετε στον έρωτα; στα όνειρα; στη μαγεία; στο θέατρο; Με όχημα τον Σαίξπηρ, τα όνειρά μας και την τρέλα μας, το βράδυ αυτό θα ξεχάσετε όσα θυμάστε και θα θυμηθείτε όσα ξεχάσατε… Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Συντελεστές: Σκηνοθεσία –Μουσική Επιμέλεια Γρηγόρης Παπαδόπουλος Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές Σκηνογραφία –ενδυματολογία Τριανταυλλένια Οικονόμου Κατασκευή σκηνικών Ξενοφών Βαλαρούτσος Αφίσα –Πρόγραμμα Στέλλα Τσιάλα Χειρισμός Κονσόλας Μαίρη Παπαδοπούλου Βοηθός σκηνοθέτη Δήμητρα Μπαρού Βοηθοί μακιγιάζ Άννα Μπαδέμα-Βάλια Μπουραντά
Παίζουν ( με σειρά εμφάνισης ) : Θησέας Νίκος Κασφίκης Ιππολύτη Κατερίνα Πανάγου - Όλγα Κουρέντα Φιλόστρατος Δήμητρα Σαμαρά - Ειρήνη Παγώνη Αιγέας Ξενοφών Βαλαρούτσος Ερμία Αλεξάνδρα Πετκοπούλου Δημήτριος Δημήτρης Θεοδοσιάδης Λύσανδρος Στέφανος Διαμαντής Ελένη Μένη Μυρωτή Πέτρος Σανίδας Μαργαρίτα Καραγκιαβούρη Νικόλαος Σαΐτας Βασίλης Ιορδανίδης - Δημήτρης Γαλάνης Φραγκίσκος Φυσούνης Μάκης Ποτίογλου Ροβέρτος Βελόνης Μαρία Βασιλικού Θωμάς Καζανάς Στέλλα Τσιάλα Ροκάνης Στέλλα Παπαγιάννη Πουκ Δήμητρα Πετκοπούλου Όμπερον Αλέξανδρος Αλεξός Τιτάνια Μαργαρίτα Δαρούσου Αρχιξωτικό Στέλλα Δρέπα Μπιζελάνθης Έφη Λειβαδιώτη Πεταλουδίτσας Μαρία Μπρόζου Αραχνοΰφαντος Όλγα Κουρέντα Σιναπόσπορος Δήμητρα Μπαρού
Ουίλιαμ Σαίξπηρ (1564-1616) Άγγλος ηθοποιός, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας που έζησε και δημιούργησε κατά την Ελισαβετιανή εποχή. Θεωρείται ένας από τους κυριότερους λογοτέχνες και δραματουργούς παγκοσμίως. Υπηρέτησε ποικίλα θεατρικά είδη όπως κωμωδία, τραγωδία και ιστορικό δράμα. Τα έργα του και οι ήρωες του διακρίνονται από την ιδιαίτερη καλλιτεχνική φύση του δημιουργού τους . Ειδικότερα , ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ υπήρξε άριστος γνώστης της λαϊκής πολιτισμικής παράδοσης της αγγλικής κοινωνίας και υπαίθρου και ταυτοχρόνως, εκφραστής προοδευτικών απόψεων για την εποχή του , όπως ο σεβασμός της γυναίκας και της εξυπνάδας της. Κύριο χαρακτηριστικό των έργων του είναι η αντανάκλαση της πολυπλοκότητας της ζωής, στοιχείο που δεσπόζει και στο «Όνειρο θερινής νυκτός» το οποίο αποτελεί ένα μείγμα ρομαντισμού , κωμικών σκηνών αλλά και μαγείας . Άλλωστε , το «Όνειρο θερινής νυκτός» και η «Τρικυμία» είναι τα μόνα έργα του Σαίξπηρ που περιέχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό το στοιχείο της μαγείας καθώς αποτελούν εξ’ ολοκλήρου δημιουργήματα της φαντασίας του Άγγλου δραματουργού. Άλλα σημαντικά έργα του είναι : «Άμλετ», «Έμπορος της Βενετίας», «Πολύ κακό για το τίποτα», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μακβεθ», «Οθέλος», «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» , «Βασιλιάς Ληρ».
Ευχαριστούμε θερμά τη Μαρίνα Γκούμλα και τον Πολύβιο Σερδάρη για την πολύτιμη βοήθειά τους! Επίσης οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του ΚΔΑΠ Καλλιθέας για την κατασκευή αντικειμένων για τα σκηνικά και τα κουστούμια!
Ευχαριστούμε τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ Κασσάνδρειας για την παραχώρηση του χώρου για τις πρόβες και τις παραστάσεις. Ευχαριστούμε τη διεύθυνση του 1ου Δημ. Σχολείου Κασσάνδρειας για την παραχώρηση χώρου για τις πρόβες του θεατρικού εργαστηρίου
Μοιρολατρία
Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα
«Παραμύθι χωρίς όνομα»
Συντελεστές
ΣκηνοθεσίαΓρηγόρης Παπαδόπουλος
Σκηνικό-Κοστούμια:ΤριανταφυλλένιαΟικονόμου
Κατασκευή σκηνικού: Ξενοφών Βαλαρούτσος
Μακιγιάζ:Τριανταφυλλένια Οικονόμου- Αναστασία Σαμαρά
Αφίσα -πρόγραμμα: Μαίρη Παπαδοπούλου
Xειρισμός κονσόλας: Μαίρη Παπαδοπούλου
Παίζουν (Με αλφαβητική σειρά)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΟΣ (πανουργάκος – μεθυσμένος)
ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΑΛΑΡΟΥΤΣΟΣ (σιδεράς)
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΑΡΟΥΣΟΥ (γνώση)
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ (πρίγκιπας)
ΣΤΕΛΛΑ ΔΡΕΠΑ (ταβερνιάρισσα)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ (βασιλιάς)
ΚΑΛΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗ (βασίλισσα)
ΜΕΝΗ ΜΥΡΩΤΗ (αφηγήτρια)
ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ (φτωχούλης)
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΥ (Μαρία)
ΜΑΚΗΣ ΠΟΤΙΟΓΛΟΥ (μονοχέρης)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ (Πολύκαρπος – πρωτομάστορας)
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΧΟΙΝΑ (κατεργαρίσκος)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΙΜΙΚΛΗΣ (δάσκαλος – κουτσός)
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΟΡΛΙΑΝΟΥ (δικαστής)
CHIRIAC GABRIELA RODICA (Δημητράκης)
Μοιρολατρεία: Φιλοσοφική άποψη σύμφωνα με την οποία όλα τα
γεγονότα έχουν προκαθοριστεί αμετάκλητα από μια ανώτερη δύναμη.
Φαταλισμός : Η πεποίθηση ότι αυτό που ορίστηκε από τη μοίρα θα γίνει οπωσδήποτε, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση.
Λίγα λόγια για την παράσταση
Ένα παλάτι γεμάτο χρέη.
Μια κυβέρνηση ανίκανη.
Μια χώρα κατεστραμμένη.
Όλοι οι πολίτες απελπισμένοι.
Και οι δανειστές ζητούν παράδοση αμαχητί!!!!!
Ποιος θα αντισταθεί;
Ένα παραμύθι χωρίς όνομα που γράφτηκε το 1910 και μοιάζει τόσο επίκαιρο…
Όμως η Πηνελόπη Δέλτα ήλπιζε σ’ έναν πρίγκιπα…….
Luis Armstrong (1968)
Κάποιοι από εσάς τους νέους μου λένε :
«Έι παππού τι εννοείτε τι υπέροχος κόσμος;
Τι λέτε για τους πολέμους σε όλη τη γη; Τους λέτε υπέροχους;
Και τι γίνεται με την πείνα και την ρύπανση.
Ούτε αυτό είναι υπέροχο»
Κι ακόμα αν ακούσουμε τους προπαππούδες;..
Μου φαίνεται ότι δεν είναι ο κόσμος τόσο κακός αλλά αυτό που
κάνουμε εμείς… πάνω σ’ αυτόν.
Και το μόνο που λέω είναι «κοιτάξτε τι θαυμάσιος κόσμος θα ήταν αν είχαμε μόνο δώσει μια ευκαιρία. Αγάπη μικρέ Αγάπη.
Ναι αυτό είναι το μυστικό.
Αν πολύ περισσότερο από εμάς αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο
θα είχαμε λύσει πολλά περισσότερα
προβλήματα και τότε ο κόσμος θα ήταν καλύτερος».
Γι αυτό ο παππούς συνεχίζει να λέει…. «Τι υπέροχος κόσμος»
Ευχαριστώ πολύ τον Ισίδωρο Σιδέρη
Γρηγόρης Παπαδόπουλος
=========================================
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ
Το Θεατρικό Τμήμα του Π.Σ. "Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επαναφέρει την παράσταση "Εξομολογήσεις γυναικών" του Νίκου Μανούδη.
Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση 34χρονου συμπολίτη μας που πάσχει από Συστηματικό Ερυθματώδη Λύκο και Συστηματική Σκλήρυνση από 6ετίας. Η κατάστασή του από τα τέλη του προηγούμενου έτους υποτροπιάζει και επιβάλλεται η μετάβασή του για δεύτερη φορά στην Πολυκλινική U.M.C. της πόλης Ουτρέχτη της Ολλανδίας.Η συνολική δαπάνη της ιατρικής περίθαλψης στην Ολλανδία υπερβαίνει το ποσό των 30.000€ ευρώ και λόγω της οικονομικής αδυναμίας του πάσχοντος,σας παρακαλούμε να ενισχύσετε την προσπάθεια.
=================================
"Οι Ηλίθιοι" του Νηλ Σάιμον
Συντελεστές του έργου
(με σειρά εμφάνισης):
Αφηγητές: Χρήστος Ανεστόπουλος, Στέλα Τσιάλα
Λέων Τολτσίνσκι: Μάκης Ποτίογλου
Σνέτσκι: Αλέξανδρος Αλεξός
Δικαστής: Περικλής Κουτρουμάνης
Μίσκιν: Τάσος Τσιμικλής
Σλόβιτσα: Κατερίνα Τσορλιανού
Γιέντσνα: Τίτα Παπανδρέου
Νικολάι Ζουμπρίνσκι: Ξενοφών Βαλαρούτσος
Λένια Ζουμπρίνσκι: Μαργαρίτα Δαρούσου
Υπηρέτρια: Βάσω Σχοινά
Σοφία Ζουμπρίνσκι: Έλενα Μπαλατσού
Κόμης Γιουσέκεβιτς Παντελής Χατζηανδρέου
Όλια: Καλή Μουρμουρή
Σκηνοθεσία: Έβη Δημητροπούλου
Σκηνικά: Χρήστος Ανεστόπουλος , Στέλα Τσιάλα
Μουσική επιμέλεια: Μαίρη Παπαδοπούλου
Χτένισμα- Μακιγιάζ:Αναστασία Σαμαρά
===================================
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου