Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Χρήστος Σταμπουλής (παρουσίαση προσωπικών άλμπουμ κόμικς)

Ο Χρήστος Σταμπουλής γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1978 και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ.
Με το κόμικ, ασχολείται από το 2000. Έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής επτά προσωπικά άλμπουμ κόμικς και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκθέσεων κόμικς, εντύπων, περιοδικών και φανζίν. Έχει συνεργαστεί με το ένθετο κόμικς της ελευθεροτυπίας, «9». Επίσης, έχει συμετάσχει σε όλες τις ετήσιες εκθέσεις κόμικς της Φ.Ε. του Α.Π.Θ. (δεκα +μία «ελληνοϊταλική») και επιπλέον είχε οργανωτικό ρόλο σε 4 από αυτές.
 Συμμετείχε με έργα κόμικς στην Biennale νέων καλλιτεχνών στην Νάπολη το 2005 και στην έκθεση  κόμικς των μα’ Δημήτριων του δήμου Θεσσαλονίκης.
 Έχει ασχοληθεί επίσης με animation, character creation, και δημιουργία παιχνιδιών για Η.Υ. Το κόμικ του «οι Άρχοντες της Πορφυρής Κοιλάδας» βραβεύτηκε στο φεστιβάλ κόμικς Comicdom Con 2011 της Αθήνας με το βραβείο του καλύτερου κόμικ της χρονιάς.




Ο Χρήστος Σταμπουλής παρουσίασε τα επτά προσωπικά κόμικς του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2012  στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής.



Το κοινό της Κασσάνδρειας αγκάλιασε τον δημιουργό και παρακολούθησε με ενδιαφέρον την παρουσίαση.......


Παραμύθια για μεγάλους. Έτσι περιγράφει ο δημιουργός ένα από τα  άλμπουμ τους Επισκέπτες της νύχτας. Πέντε παραμύθια γεμάτα από μυρωδιές, γεύσεις, ήχους και εικόνες Ανατολής. Η τέχνη, η μαγεία, η εξουσία, η αθανασία, ο παράδεισος. Όλα ανομολόγητα μπλεγμένα μεταξύ τους, εικονογραφημένα με λεπτές γραμμές, σαν τις γραμμές της ζωής όπου ισορροπούν. Άλλωστε τίποτα δεν είναι αθώο. Όπως και τα ίδια τα παραμύθια






Δεν υπάρχουν σχόλια: