ΧΟΡΩΔΙΑ


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Στη γραφική πόλη Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, με την πλούσια πολιτιστική και πνευματική παράδοση, ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1982, ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κασσάνδρειας «Η Κασσάνδρα».
Στα χρόνια της λειτουργίας του έχει συνεισφέρει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση του τόπου, αλλά και στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Αριθμεί περί τα 350 μέλη, και έχει σε λειτουργία 15 τμήματα και τομείς.
Ένα από τα τμήματα, είναι και η χορωδία, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Από το 2009, λειτουργεί ως τετράφωνη χορωδία και σήμερα αριθμεί περί τα 60 μέλη, άντρες και γυναίκες, που η αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι και τη μουσική, τους ωθεί να καταθέτουν τη δική τους σφραγίδα σε κάθε μουσική σύνθεση.
Στο ρεπερτόριό της η χορωδία περιλαμβάνει πολυφωνικά έργα Ελλήνων συνθετών.
Οργανώνει κάθε Σεπτέμβρη στα πλαίσια εκδηλώσεων του Συλλόγου «Κασσανδρώμενα», συνάντηση χορωδιών. Το Σεπτέμβρη του 2016 οργανώθηκε η 10η συνάντηση.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και συναντήσεις χορωδιών, εντός και εκτός Ελλάδας. Ενδεικτικές συμμετοχές της αφορούν χορωδιακή συνάντηση στην Κύπρο, στο Δήμο Λεμεσού και την Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο της Ελληνικής ομογένειας σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Επίσης, έχει συμμετάσχει στην 8η Χορωδιακή Συνάντηση Ξυλοκάστρου, την 3η Χορωδιακή Συνάντηση Ναυπλίου, την 3η Χορωδιακή Συνάντηση του δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών, την 17η Χορωδιακή συνάντηση Γουμένισσας , τη χορωδιακή συνάντηση στην Αριδαία Πέλλας, σε Φεστιβάλ Χορωδιών στην Κέρκυρα, στο Άργος Ορεστικό, τη Θεσσαλονίκη.
Σε συνεργασία με τη λαική ορχήστρα του Συλλόγου έχει παρουσιάσει αφιέρωμα στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Τη χορωδία διευθύνει με πολύ επαγγελματισμό και μεράκι ο μαέστρος Γιάννης Ζγούρας.

=====================Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΩΝΕΙ
Ξεχωριστή τιμή αποτελεί για τη χορωδία μας η επιλογή να πάρει μέρος στο αφιέρωμα για το Σταύρο Κουγιουμτζή, με την ορχήστρα και τους μουσικούς του μεγάλου συνθέτη!
Πιστεύουμε πως η τέχνη ενώνει τους ανθρώπους και η μουσική είναι η γλώσσα επικοινωνίας των ανθρώπων που δε γνωρίζει σύνορα!
Με χαρά αποδεχθήκαμε την πρόταση συμμετοχής και προετοιμαζόμαστε εντατικά.
Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 στις 7.30μμ.
Σας καλούμε να την παρακολουθήσετε!
Το ΔΣ του ΠΣ Κασσάνδρειας « Η Κασσάνδρα».-----------------------------------------------=========================================
Η χορωδία του συλλόγου μας συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει

ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Διονυσίου "Μέγας Αλέξανδρος"

Με θέμα: Ερμηνευτική προσέγγιση του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

από την κυρία Βασιλική Παντέρη

Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στις 7:30μ.μ.

Στο πνευματικό κέντρο της ενορίας

του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία (Διονυσίου)
====================
======================

Η χορωδία μας, συμμετέχει στη χορωδιακή βραδιά που οργανώνει ο Χορωδιακός Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΡΜΟΝΙΑ Αταλάντης το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, σε επίσκεψη ανταπόδοσης για την επίσκεψη της ΑΡΜΟΝΙΑς στα Κασσανδρώμενα 2016.Πανέτοιμοι, με ανανεωμένο ρεπερτόριο, και με πολύ κέφι ετοιμάζουμε την επίσκεψή μας.
Αυτές οι μουσικές συναντήσεις τονώνουν την αγάπη μας για το χορωδιακό τραγούδι και τη μουσική, μας δίνουν την ευκαιρία να καταθέτουμε τη δική μας σφραγίδα σε κάθε μουσική σύνθεση, αλλά και να αναπτύσσουμε ισχυρές φιλίες!
Φίλοι της Αταλάντης, ερχόμαστε!
============================
=============================


Η Χορωδία του Συλλόγου έλαβε μέρος στο 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6.30 το απόγευμα, στο Θέατρο Παπαδημητρίου, υπό την αιγίδα – στήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ και του Δήμου Χαλκίδας.

Συνδιοργάνωση, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Με τη συμπαράσταση της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος και την Ένωση Ελλήνων Διευθυντών Χορωδιών.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν χορωδιακά και μουσικά σύνολα από:

Ερμιόνη, Παλλήνη, Κέρκυρα, Χαλκίδα, Χαλκιδική.
                                                               Ανοίγω το στόμα μου
                                                                    Δεν έκανα ταξίδια


==================================
ΚΑΣΣΑΝΔΡΩΜΕΝΑ 2015Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου , ώρα 8:30μ.μ.
«9η Συνάντηση Χορωδιών»
Πλατεία Κασσάνδρειας

                                                        Χορωδία Π.Σ. Κασσάνδρειας
Χορωδία Μουσικού Ομίλου Στυλίδας Ευρίπειος Χορωδία Χαλκίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια: