ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


 Οργανώνει αδιάλειπτα από το 2001 επιστημονικές διαλέξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, λογοτεχνικά και εικαστικά αφιερώματα, εκθέσεις, καθώς και ποιητικές και μουσικές βραδιές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ

Διατηρώντας ένα Πρωτοχρονιάτικο έθιμο...θα ψάξουμε το χρυσό φλουρί...θα ανοίξουμε το σεντούκι με τις αναμνήσεις...συντροφιά με τον "Θησαυρό" της κάθε οικογένειας!

(Από την ομάδα του Πολιτιστικού Τομέα του Π.Σ. "Η Κασσάνδρα")


Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσάνδρειας στις 5:30μ.μ.-------------------------------

Στα πλαίσια των Κασσανδρώμενων 2015
Κυριακή στις 6 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 9:00
 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Κασσάνδρειας.

Εκεί που οι ήχοι της jazz και του latin συναντούν το ελληνικό στοιχείο, γεννιέται μία μαγική βραδιά κάτω από τ’ αστέρια της Κασσάνδρας!
Ελάτε μαζί μας να ταξιδέψουμε με τις μελωδίες του Frank Sinatra, της Ella Fitzgerald, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μίμη Πλέσσα, του Μάνου Χατζιδάκι… και πολλών άλλων αξέχαστων κι αγαπημένων δημιουργών, καθώς και με τη συνοδεία χορού στα latin!
Οι μουσικοί:
Αθηνά Μηλούση, τραγούδι
Τάσος Ματζάρης, πλήκτρα
Ευθύμης Τσακίρης, σαξόφωνο
Στα πλαίσια των Κασσανδρώμενων 2015
Παρασκευή 31 Ιουλίου ώρα 9 μ.μ.
"Τραγούδια της θάλασσας"
Μία βραδιά με ζωντανή μουσική στο γιαλό της Σίβηρης
Συμμετέχουν: Αναστασία Σαμαρά (τραγούδι)
Νίκος Κασφίκης (πλήκτρα-τραγούδι)
Γιάννης Λέκκας (κιθάρα-τραγούδι).
Παραλία Σίβηρης
EL GRECO


Ο Πολιτιστικός τομέας του Συλλόγου σας καλεί να παρακολουθήσετε μαζί μας την πορεία του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου σε ένα οδοιπορικό από την γενέτειρά του την Κρήτη έως την Ισπανία όπου έμεινε και δημιούργησε το μεγαλύτερο μέρος του καλλιτεχνικού του έργου.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου και ώρα 7:00μ.μ. στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κασσάνδρειας.

                                                 "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ"
Ένα "ζεστό" κάλεσμα για να αναπολήσουμε Χριστουγεννιάτικες στιγμές μέσα απο τις μνήμες των γιαγιάδων μας.

(από την ομάδα του Πολιτιστικού Τομέα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Κασσάνδρα").


Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 5:30μ.μ. στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κασσάνδρειας
«Χριστούγεννα με τη γιαγιά»
Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Τομέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 5:30 μ. μ. και αφιέρωσε στις «Γιαγιάδες μας» τιμώντας την προσφορά τους στις οικογένειές μας και γενικότερα στην κοινωνία μας.
Η εν λόγω ομάδα αφού στόλισε γιορταστικά το χώρο και δημιούργησε ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό δωματίου σπιτιού υποδέχθηκε τις καλεσμένες κυρίες με πολλή αγάπη προσφέροντάς τες ζεστά ροφήματα και νηστίσιμα κεράσματα κάτω από τους ήχους χριστουγεννιάτικης μουσικής.
Με χαμηλό φωτισμό και με ανάγνωση χριστουγεννιάτικου διηγήματος δημιουργήθηκε η κατάλληλη ατμόσφαιρα που βοήθησε τις καλεσμένες κυρίες να ξεδιπλώσουν τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις τους από περασμένα Χριστούγεννα.
Προς το τέλος οι καλεσμένες αφού ευχήθηκαν η κάθε μία χωριστά για τις γιορτές και τραγούδησαν όλες μαζί τα κάλαντα, φεύγοντας οι οικοδέσποινες τις χάρισαν από μία κούπα με τυπωμένες ευχές σαν ενθύμιο αυτής της γλυκύτατης βραδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: